Barcelona – historien siger det hele

Nyttigt om Barcelona i historisk perspektiv
Vi kigger lidt på Barcelonas historie, som går tilbage til 600 tallet for vores tidsregning og den blev grundlagt på ny af Hamilcar Barca, Hannibals far – deraf noget af navnet Barcelona.

Barcelona var en mægtig kæmpe ved kanten af Middelhavet 1300-tallet og i stor konkurrence med de italienske storbyer. Der boede 45-50.00 mennesker, men tilflytningen var høj og byen skulle til stadighed udvides. Det var dog kun til pesten nåede Barcelona i slutningen af 1300-tallet og den sorte død mindskede befolkningen i hastigt tempo.

Byggeri og opblomstring på trods af pest.
1300-tallets død og rædsel stoppede dog ikke spanierne og det meste af byen voksede med den gotiske byggestil og meget af det ses endnu den dag i dag.

Barcelona før og nu.
Barcelona er bestemt en af perlerne både i historisk perspektiv, men også kulturelt og aktuelt. Vi elsker at besøg Spanien og Barcelona kommer ind på en aktuelt top 5 over rejsedestinationer, som danskerne elsker mest. Man rejser nu om dage billigt til Barcelona og hotellerne er mangfoldige og findes i alle prisklasser.

Vi anbefaler at man laver nogle søgninger på nettet og undersøger de mange rejsehjemmesider om Barcelona inden man drager af sted.

Mere om Barcelona her og her.

Dette indlæg blev udgivet i Rejsehistorie. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.