Mobilt bredbånd historie – evolution på internettet

Mobilt bredbånd er en af de historiske ting, der har ramt teknologimarkedet og ikke mindst internettet hårdt. 4g mobilt bredbånd er ikke blot en dille, men bidrager faktisk til at forandre internettet og måde vi bruger vores internetforbindelse og bredbånd på.


Som enhver anden form for videnskab udvikler internettet sig, og ligeså gør menigmands adgang til disse nye former for teknologi.

Da internettet var spædt, skulle man bruge telefonforbindelser for at tilslutte sig internettet; og hastigheden var som bekendt så langsom som en skildpaddes. Det tog timer at uploade eller downloade billeder, og at se en video på nettet var ikke noget alle havde tålmodighed til.

Med udviklingen inden for teknologi kom bredbåndet, som gav brugerne en anstændig hastighed til at surfe på internettet og også hente ting uden at skulle vente mange timer.

Bredbånd banede derefter vej for WiFi-forbindelsen, som gjorde det muligt for brugerne at få adgang til internettet uden brug af ledninger forbundet til computeren. Dog måtte man opholde sig i nærheden af WiFi-forbindelsen.

Den næste store ting, der dernæst ramte markedet, var en teknologi kaldet 3G, som sikrede internetadgang via mobiltelefonen, og som havde den fordel, at internetadgang kan opnås, selv når man er på farten. ”High Speed Downlink Packet Access” er den teknologi, der nu har givet os en velsignelse ved navn mobilt bredbånd. 4G teknologien er udviklet og Danmark har en af licenserne. Det giver os lagt større hastigheder på det mobile netværk end i dag.

Mobilt bredbånd er et navn, som bruges til at beskrive forskellige typer af højhastighedsinternetadgang via en bærbar enhed, såsom et modem, en telefon eller andet udstyr.

Mobilt bredbånd er en teknologi, som giver mulighed for at opnå adgang til internettet overalt, selv mens man er på farten. Hastigheden på mobilt bredbånd er op til 7,2 Mbps, og det ser ud til at kunne nå en hastighed på 14.4Mbps via 4G i den nærmeste fremtid.

Det mobile bredbånd er tilsluttet via mobilantenner, hvilket gør det mobilt og tilgængeligt overalt, hvor vi færdes.

En af de mest brugervenlige funktioner ved det mobile bredbånd er den meget nemme installation. Alt hvad brugeren skal gøre er at tilslutte modemmet til computeren, og internettet er lige ved hånden. Man kan faktisk også nemt komme på nettet med de mange nye mobiltelefoner og smartphones, som har store skærme og indbygget mobilt bredbånd.

Sidst men ikke mindst gør diverse ordninger, at priserne på mobilt bredbånd er overkommelige, hvilket har gjort det tilgængeligt ikke kun for forretningsfolk, men også for studerende og almindelig mennesker.

Når man køber mobilt bredbånd, er det vigtigt for brugeren at holde sig følgende ting for øje: priserne på forbindelsen, hastigheden, datapålideligheden, netværkets dækningsområde og kundeservicen på det respektive mobile bredbånd.

Dette indlæg blev udgivet i IT-historie og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.