Breve fra Østfronten

Bogtitel: Breve fra Østfronten
– den tyske Værnemagt og krigen mod Sovjetunionen 1941-1945

Bogen BREVE FRA ØSTFRONTEN handler om, hvordan de tyske værnemagtsoldater på Østfronten 1941-1945 oplevede og forstod krigen mellem det nazistiske Tyskland og Sovjetunionen.


Med udgangspunkt i 28 soldaters feltpostbreve (1394 breve) analyseres hvilke temaer, der var vigtige for soldaterne, samt hvordan brevene i en bredere historisk sammenhæng kan bruges til at belyse, hvordan og i hvilken grad de tyske værnemagtsoldater identificerede sig med den nazistiske ideologi. For at forstå de komplekse sammenhænge hvori ideologien påvirkede soldater, analyseres et bredere spektrum af emner, der går udover brevenes rent politisk-ideologiske indhold. Analysen af soldaternes opfattelse af krigen behandles i bogen i fire kapitler omhandlende: soldaternes hverdag og oplevelser ved fronten, soldaternes syn på fjenden og den ideologiske udryddelseskrig, soldaternes syn på krigens politiske og militære formål og soldaternes kontakt med deres pårørende i Tyskland.

Bogen BREVE FRA ØSTFRONTEN vil efter vores opfattelse være et værdifuldt bidrag til forståelsen af et overset emne om Anden Verdenskrig. Bogen er den første, der er skrevet på dansk om emnet og baseret på originale kildestudier tegner den et mere differentieret billede af værnemagtsoldaterne på Østfronten, end det ofte før har været tilfældet.

Sideantal: 296
Indbinding: Limryg
Forlag: Historie-nu.dk
Udgivet: 22-09-2006
Udgave: 1
Udgave/oplag: 1. udgave, 1. oplag
ISBN-10: 8791982006
ISBN-13: 9788791982002

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.